Gevelbekleding laten plaatsen

buitenmuurWanneer een buitenmuur van een woning of bedrijfspand er oud, vies en beschadigd uitziet dan is het renoveren van de gevel nodig. Vroeger werd dit gedaan door het voegwerk te restaureren. Een zeer arbeidsintensieve klus waarbij alle voegen tussen de stenen van een gemetselde muur van nieuw cement voorzien moeten worden.

Zoals voor zoveel dingen geld in de bouw is hier tegenwoordig een betere en snellere manier voor gevonden. Je kan nu namelijk ook een crepi gevel laten plaatsen. Dit is een speciale bekleding die voor de muur wordt geplaatst. De gevel van de woning zal er hierdoor weer als nieuw uitzien. De gemetselde muur onder de gevelbekleding is beschermd voor invloeden van buitenaf en zal daardoor in dezelfde staat blijven.

Isoleren en gevelbekleding

Het proces om gevelbekleding te laten plaatsen is vrij simpel. Als het ware wordt er een dunne extra muur tegen de bestaande gevel aan geplaatst. Dit zijn grote platen materiaal waardoor de muren van de woning er in zeer snelle tijd weer als nieuw uitzien. Door de materialen die gebruikt kunnen worden kan de muur er op vele verschillende manieren uit komen te zien. Een ander groot voordeel is dat het bekleden van een gevel ook meteen gecombineerd kan worden met het aanbrengen van extra isolatie. Tussen de gevelbekleding en de oude muur kan er namelijk isolatiemateriaal aangebracht worden, door gevelisolatie Antwerpen of omstreken. Dit is makkelijk te combineren want de gevelbekleding moet toch al tegen de muur geplaatst worden. Het isoleren zorgt voor een besparing die maandelijks geld oplevert.

Materialen voor bekleden gevel

Een gevel laten bekleden kan met vele verschillende materialen. Dit kan bijvoorbeeld met hout, kunststof, cement, kurk en metaalsoorten gedaan worden. Ieder materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Deze kunnen natuurlijk als voor- of nadeel gezien worden. Zo heeft een gevelbekleding van koper bijvoorbeeld een zeer lange levensduur. Een nadeel is echter dat het materiaal zeer duur is. Veel mensen kiezen ervoor om een kunststof te gebruiken. Dit materiaal is redelijk goedkoop en ook zeer veelzijdig. Kunststof gevelbekleding kan in allerlei vormen, kleuren en patronen gemaakt worden. Dit betekent dus dat je met kunststof een gevel er bijvoorbeeld uit kan laten zien als een gemetselde muur.

Voor meer informatie over de werken, contacteer:
Vlaamsekaai 11
2000 Antwerpen